NAF Reiseplanlegger

Stjørdalshalsen

Sted

Stjørdalshalsen er kommunens senter og trafikknutepunkt.

Stjørdalshalsen er Stjørdal kommunes administrasjonssenter, men kalles ofte bare Stjørdal eller Halsen. En rask sentrumsutvikling ga stedet bystatus fra 1997. Stjørdalshalsen er sentrum for handel og kurs/konferanser og har gode shoppingmuligheter med både nisjebutikker og kjøpesentre, trivsel og service. Parkeringsskiver må benyttes i deler av sentrum. Disse fås på turistkontoret og i flere butikker.

Det er stor industrivirksomhet i Stjørdalshalsen med Statoil driftsorganisasjon for blant annet oljefeltene Heidrun, Kristin, Åsgård, Tyrihans, Morvin og Njord. Andre selskaper som har virksomhet her, er Reinertsen, Odfjell Drilling, Aibel, Glen Dimplex, Glava, IV Microplast, Bewi Norplasta, Vikaune, Cavotec, Maskon og Kongsberg Defence and aerospace.

Høgskolen i Nord-Trøndelag har avdeling på Stjørdalshalsen med studietilbud i trafikkpedagogikk og vernepleie. Ole Vig videregående skole har et bredt studietilbud og i tillegg hører Stjørdal fagskole med tilbud innen bygg og anlegg og maskinteknikk, til skolen. Administrasjon for Helse Midt-Norge er lokalisert på Stjørdalshalsen.

Turistkontoret selger fiskekort til lakseelvene Stjørdalselva, Forra og Sona. De er også behjelpelig med kanoleie. Det er småbåthavn ved Havnegata vest i byen. Sjekk også www.kjentmann.no. eller kjøp kjentmannsheftet på Turistkontoret. Kjentmann Stjørdal er et natur-, kultur-, og friluftstilbud året rundt. I Storvika i sentrum er det bademuligheter og bowle kan man i Bowlinghallen i Kjøpmannsgata.

Junimartnan og Stjørdalsdagene er trivelige årlige arrangement i sentrum.

Kontaktinformasjon

Adresse 7500 Stjørdal
Geokoordinat (WGS 84) 63.4661073, 10.9122234