NAF Reiseplanlegger

Statholdergaarden

Sted

En av Oslos beste restauranter som blir drevet av kjøkkensjef Bent Stiansen.

Åpningstid: Mandag–lørdag kl 18–24, søndag stengt

Statholdergaarden er en av Oslos beste restauranter og blir drevet av Bent Stiansen. Kjøkkensjef Bent Stiansen var den første nordmann til å vinne Bocuse d’or verdensmesterskapet for kokker i 1993. Statholdergaarden ligger i Oslos historiske kvarter, Kvadraturen og huset er fra 1640. Statholder Ulrik Fredrik Gyldenløve bodde i huset på slutten av 1600 tallet og det var han som satte navn til restauranten. De vakre stukkaturtakene ble laget på 1700-tallet og regnes for Norges flotteste i sin sjanger. Cleopatrarommet forestiller Cleopatras dramatiske død der hun lar seg bite i brystet av en giftslange. Hendelsen er skildret i datiden tidsånd, senbarokk–nyrokokkostil. Bent Stiansen lager moderne mat basert på dagsferske råvarer og hver dag komponeres det en ny seks retters meny med passende vinforslag til. Menyene er basert på bruk av lokale råvarer fra hele østlandsområdet: lam fra Hallingskarvet, sopp fra Ås, kalv fra Vestfold. Frukt og grønnsaker fra Lier og andre nærliggende daler. I kjelleren finner du den uformelle restauranten Statholderens krostue hvor det serveres høye danske smørrebrød til lunsj og spennende skandinavisk mat til middag.

Lokaler

Restauranten består av fem stuer i ulike størrelser. Den største er Cleopatrasalen. Dette er hjørnerommet, og taket her er dekorert med nordeuropas flotteste stukkaturtak. Tordenskjolds soverom og Tordenskjolds baderom er små rom som egner seg flott til chambre séparée. Liten salong velegnet til aperitiff. Det grønne rommet kan dekkes til 12–14 personer. Rommet egner seg ypperlig til chambre séparée

Betingelser for NAF-medlemsrabatt

Rabatt oppnås for NAF-medlem samt én person i tillegg. Det gis ikke rabatt på noen typer drikkevarer. NAF-medlemsrabatten gjelder ved ledig kapasitet i restauranten på ønsket dato. Medlemskort skal fremvises ved ankomst

Prisnivå

Forretter fra ca 215, hovedretter fra 390, desserter fra 150. Dagens meny 850–1050.

Bordbestilling

Direkte til restauranten pr. tlf. eller epost – oppgi medl.nr.

Annet

Chambre séparée for 5–42 personer

Parkering

Offentlig parkering

Kontaktinformasjon

Adresse Rådhusgata 11, inngang Kirkegaten
Telefonummer +47 22418800
Geokoordinat (WGS 84) 59.909348, 10.743186

Relevante lenker