NAF Reiseplanlegger

Nøstetangen Norsk Glassmuseum

Sted
Sven Grotdal

Nøstetangen Norsk Glassmuseum er både Nøstetangen Museum og Norsk Glassmuseum.

Førstnevnte forteller historien til det historiske glassverket på Hokksund, mens glassmuseet også byr på arbeider fra andre norske glassverk.

I 1741 ble det første glasset i Norge blåst på Nøstetangen Glasværk, og det berømte glassverket produserte glasskunst av verdensklasse fram til driften opphørte for godt i 1777. I dag er den gamle sorenskrivergården basen for et multimediemuseum med film og dokumenter, sammen med gamle originale Nøstetangen-glass. Norsk Glassmuseum viser utviklingen av norsk småglasskunst gjennom 270 år, i tillegg til vekslende utstillinger av samtidsglass – med glass fra Både Nøstetangen, Hurdal, Gjøvik, Hadeland, Høvik, Magnor og Randsfjord. I blant kan glassblåsere i aksjon, og det er også gitt plass til gallerier der det er skiftende utstillinger av både glass og billedkunst.

I tilknytning til museets hage ligger Skriverparken, som er Øvre Eikers 1000-årssted. I parkanlegget ned mot elva finnes blant annet noen permanente skulpturer, en fontene med laks og belysning og lekesteder for barn.

Kontaktinformasjon

Adresse Stryken 8, 3300 Hokksund
Geokoordinat (WGS 84) 59.7745763, 9.91508469999997