NAF Reiseplanlegger

Nordkapp

Sted
Per Roger Lauritzen

I flere hundre år har Nordkapp på 71°10' 21 tiltrukket seg eventyrlystne mennesker fra alle kanter av verden. Målet er felles - å nå ut til Europas nordligste hjørne. Veiens endepunkt ligger på det 307 meter høye platået som stuper rett i Nordishavet.

Nordkapp har vel 200.000 besøkende i året, og midnattssol fra 11.5. til 31.7. Man må kjøpe adgangsbillett til platået.

Globusen, oppført i 1978, har blitt selve symbolet på Nordkapp. Det markerer at du befinner deg på endepunktet for Europa – det nordligste av det kontinentale fastland. Dette er et av reisens største fotomotiv.

Det står en minnestein over kong Oscar IIs besøk i 1873. Besøket utløste stor interesse i verdenspressen, og allerede i 1875 ankom de første gruppereisende med cruisebåter. Å reise til Nordkapp var en bragd som ble markert med et glass Nordkappchampagne - en tradisjon som fortsatt holdes i hevd.

Det finnes en byste av Louis Philippe av Orleans, senere fransk konge, som besøkte Nordkapp i 1795. På platået ligger også en støtte av jomfru Maria og Jesusbarnet, finansiert av skolebarn i den italienske byen Modena, etter initiative av botanikeren og læreren Tina Zuccoli, som ga ut “Flora Arctica” i 1795.

Nordkapphallen står forankret på klippen 307 moh. ved den siste front mot ishavet. Hallen er åpen hele året. Supervideografen viser filmen "Nordkapps 4 årstider" av Nordisk Film. I den underjordiske tunnelen finnes utstillinger fra Nordkapps lange historie som reisemål. St. Johannes Kapell er verdens nordligste økumeniske kapell og i kombinasjon med "Nordkapp Suiten", et populært sted for bryllupsarrangementer. Souvenir- og gavebutikk finnes på stedet. Restaurant Kompasset har fantastisk utsikt mot Nordishavet.

Kontaktinformasjon

Adresse 9764 Nordkapp
Geokoordinat (WGS 84) 71.1682693, 25.7819456