NAF Reiseplanlegger

Anløpssted Lunde (Visit Telemark AS)

Sted

Nyt storslagen natur og spektakulære sluseanlegg på en av de ærverdige kanalbåtene – en reise nesten identisk som for 150 år siden.

Telemarkskanalen ble risset inn i fjellet for godt over 100 år siden og da kanalen sto ferdig i 1892 ble den ute i Europa betegnet som et «åttende underverk». 500 mann hadde da jobbet i 5 år med å sprenge seg vei gjennom fjellet.

Med hele 18 slusekammere var veien banet fra Skien og inn til urnorske Dalen, en seilas på 105 km og med en høydeforskjell på 72 meter. Kanalen ble kalt «Hurtigruten» mellom Østlandet og Vestlandet og var også den viktigste ferdselsåren mellom øvre og nedre Telemark for folk, buskap, varer og tømmer.

I dag er det turister fra nær og fjern som kommer for å oppleve denne unike vannveien som framstår omtrent som for over hundre år siden. De steinsmurte sluseveggene, de enorme sluseportene, åpne- og lukkemekanismen – alt er autentisk.

Med bil på turen

Det er flere stopp langs kanalen, men hopper du på båten i Skien, Akkerhaugen, Ulefoss, Lunde, Kviteseid eller Dalen kan du parkere bilen gratis og komme tilbake med buss til utgangspunktet.

Tider, priser med mer: Se hjemmesiden.

Kontaktinformasjon

Adresse Nedre Hjellegate 18
Telefonummer +47 35900020
Geokoordinat (WGS 84) 59.30302, 9.10048

Relevante lenker